Medical Point Ailesinin Acı Kaybı

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, 61 yaşında vefat etti.

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, 61 yaşında hayatını kaybetti. Batman’da doktorluk yaptığı dönemde ameliyat esnasında bir hastasından aldığı virüs nedeni ile 2005 yılında hepatite bağlı karaciğer sirozu teşhisi konan ve kız kardeşi Ayfer Beken’den aldığı karaciğer nakli hayatını sürdüren Beken’in ani ölümü yakın çevresini ve sağlık dünyasını derinden üzdü. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Veysi Kubba, “30 yıllık dostumu, ağabeyimi, kardeşimi, ortağımı, hayatta en önem verdiğim insanı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim” dedi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitirdikten sonra aynı üniversitenin Göz Hastalıkları Kliniği’nde uzmanlık eğitimine başlayan Ordu doğumlu Op. Dr. Zafer Beken, sonrasında yıllarca birçok insana sağlık hizmeti verdiği Batman’da bir dönem devlet hastanesi başhekimliği görevinde de bulundu. Bu yıllarda ameliyat esnasında bir hastasından aldığı virüs sonrası karaciğer yetmezliği ile karşı karşıya kaldı. Bu süreçte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kız kardeşi Ayfer Beken’den aldığı karaciğer nakli ile hayata tutunan Beken, İzmir’deki sağlık sektörüne önemli katkılarda bulunmak için ortağı Veysi Kubba ile birlikte İzmir ve Ege’nin en büyük özel hastanelerinden birisi olan Medical Point Hastanesi’nin kuruluş çalışmalarını yürüttü.

2011 yılında açılan hastanede bugüne kadar milyonlarca hastaya sağlık hizmeti verilmesinde önemli rol oynayan Beken, dün aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti. 61 yaşında vefat eden Beken için 27 Şubat 2023'te 12.00-12.30 saatleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi önünde tören düzenleneceği, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde öğle namazı kılınan cenaze namazı sonrası Karşıyaka Doğançay Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi.

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Veysi Kubba, “30 yıllık dostumu, ağabeyimi, kardeşimi, ortağımı, hayatta en önem verdiğim insanı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Vizyonu ve liderliğiyle grubumuzu her zaman yücelten, ileriye taşıyan, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında çok büyük katkıları olan bir insandı. Düşünce önderlerimizden, insanlığı, hayırseverliği ve dostluğuyla hepimizin kalbinde yer etmiş Op. Dr. Zafer Beken’i kaybettik. Onun ilkelerini, projelerini, tutkularını yaşatmaya devam ettirmeye söz veriyoruz” diye konuştu.

zaferbeken veysikubba medicalpoint izmir karşıyaka medicalpark medikalpark medikalpoint batman ordu op.dr.zaferbeken doktor