Bedensel iyileşme ruh sağlığının iyiliği ile mümkündür!

Dahiliye ve aynı zamanda Tamamlayıcı Tıp Uzmanı olan Dr. Mernuş Kadifeci Tümer, tamamlayıcı tıp yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Kronik hastalıklarda modern tıbbın kendisinde ve hastalarında yetersiz olduğunu fark ettikten sonra tamamlayıcı tıp yöntemlerinin eğitimini aldığını söyleyen Uzm. Dr. Tümer, tamamlayıcı tıp teknikleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Tümer, ‘’Hastaların ruhuna da dokunmak gerekiyordu. Nefes teknikleri, EFT teknikleri öğrenmeye, bu konuda yazılmış kitapları okumaya başladım. Hastalara anlattıkça kendime de iyi geldiğini fark ettim. Üçbin beşyüz yıllık Çin felsefesi ve öngörüsüyle oluşturulmuş akupunktur kursu meslekteki bakış açımı ve vizyonumu tamamen değiştirdi. Bunu Nöral terapi, hipnoz, ozon, mezoterapi eğitimleri takip etti. Hepsi birbirini tamamlayan insanı, organlara, hücrelere ayırmadan ruh beden ve zihin birlikteliği ile tedavi eden tamamlayıcı tıp metotlarını öğrenme ve şifaya aracılık etme isteğim hiç azalmadı. Bütünsel bakışla micro evreni içinde barındıran insanı ve insanında içinde bulunduğu evrenle uyumunun tedavideki önemini daha iyi anladım. Yirmi yıllık dahiliye hekimliğimdeki bilgilerimi tamamlayıcı tıp bilgilerimle harmanlayarak gerçek hekimlik sanatını hastalarımdan aldığım geri bildirimlerle, daha da geliştirerek yoluma İzmir Alsancak’taki özel muayenehanemde devam ediyorum’’ ifadelerini kullandı. 

 

beden ruh tıp